Mijn favorieten

Taxatie


Betrouwbare taxatie door een Vastgoed-makelaar/taxateur

Voor de financiering van de aankoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van uw hypotheek heeft u een professioneel taxatierapport nodig. Zowel u als uw geldverstrekker moeten op de inhoud van een taxatierapport kunnen voortbouwen.
Bij het uitvoeren van een taxatie komt heel wat kijken. Uw VastgoedPRO makelaar/taxateur controleert en beoordeelt zaken die van invloed zijn op de waarde van uw woning, zoals bijvoorbeeld:

De staat van onderhoud van de woning
  • Inhoud en oppervlakte.
  • Kadastrale gegevens controleren en nagaan van de eigendomssituatie en eventuele rechten en plichten die zijn gekoppeld aan de woning en de grond (bijvoorbeeld recht van overpad, erfpacht).
  • Milieuaspecten, zoals bodemverontreiniging.
  • Bijzonderheden aan de woning, zoals ligging, omgeving en functionele indeling.
  • Vraag en aanbodverhouding in de markt.
  • Bestemmingsplan.
De taxateur legt zijn bevindingen vast in een taxatierapport voorzien van een onderbouwing.
In de uitgebreide VastgoedPRO-database kan de makelaar/taxateur voldoende referentieobjecten vinden die voor deze onderbouwing kan worden gebruikt.

Ook voor uw bedrijfspandtaxatie bent u bij ons aan het juiste adres.

U kunt ook een vrijblijvende afspraak maken voor een waardebepaling. 

Taxatie-instituut
Als extra zekerheid kan de makelaar/taxateur zijn taxatierapport laten controleren door een validatie-instituut. De meeste banken/geld verstrekkende instellingen stellen een controle door een validatie-instituut verplicht. De meeste VastgoedPRO-makelaar/taxateurs werken samen met het validatie instituut Taxateursunie of NWWI. Bij taxaties voor woningfinanciering, welke door het NWWI worden gevalideerd, wordt er gewerkt met een modelrapport, zodat alle banken dezelfde informatie in het taxatierapport aantreffen bij de aanvraag van een hypotheek.

Goed gevoel
Met een VastgoedPRO-makelaar/taxateur houdt u een goed gevoel over aan de taxatie.
Mede dankzij de permanente opleidingen van VastgoedPRO wordt uw woning getaxeerd door een echte professional. Meer informatie? Klik dan hier om contact op te nemen.


 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring